Pelgrimeren met je lief

Pelgrimeren met je lief

Wie denkt dat je helemaal naar Santiago de Compostela moet lopen om jezelf pelgrim te kunnen noemen, heeft het mis. Geïnspireerd door de toenemende belangstelling voor wandelen, natuur, rust zoeken, is het idee ontstaan om in de Marriage Week 2023 een mini-pelgrimsroute voor koppels te organiseren. Met als hoogtepunt een Walk of Love. Een landelijk event voor stellen op zaterdag 11 februari.

Een kleine pelgrimstocht vanuit een grote gedachte

Van oudsher is een pelgrimstocht een reis naar een plek die een bijzondere betekenis heeft. Je loopt met een bestemming voor ogen. Pelgrims liepen de route om te bidden, boete te doen en vergeving te vragen. Tegenwoordig lopen mensen voor een persoonlijk doel, klein of groot: rust, rouwverwerking, mensen ontmoeten, fit worden of op avontuur gaan. Daardoor krijgt een pelgrimage een diepere spirituele, emotionele betekenis. En, dat maakt een pelgrimage anders dan een gewone wandeling in de buurt.

Aan het begin van het nieuwe jaar heeft vrijwel iedereen wel goede voornemens en persoonlijke doelen. Die zijn op jezelf gericht. Waarom zou je niet ook doelen opstellen voor je relatie? Volgens experts is het minstens zo belangrijk om je relatiedoelen helder te hebben. Wanneer je een relatiedoel koestert, voedt het je relatie op een krachtige manier. Uit onderzoek naar duizenden koppels blijkt dat stellen het meest met elkaar verbonden zijn als ze samen rituelen en gewoontes hebben ontwikkeld voor hun relatie. Het opstellen van een relatiedoel kan al zorgen voor een verdieping en versterking van je relatie en meer verbondenheid en emotionele veiligheid. 

Dus, ga in de Marriage Week de uitdaging aan en doe als stel mee met de mini-pelgrimage. Ga lopen voor jullie relatiedoel. Natuurlijk moet je die nog vaststellen met elkaar. Hoe doe je dat?

In de komende weken krijg je van ons 5 inspirerende thema’s aangeboden waarmee je samen in gesprek gaat:

1. Ons vertrekpunt: veilige hechting
2. Hobbels op de weg: conflicten – ziekte – zorgen over financien
3. Pleisterplaatsen: communiceren en luisteren
4. Stempelplekken: seksualiteit
5. Op bestemming: Dromen en verwachtingen

Op dinsdag 7 februari gaan jullie van start en vertellen jullie elkaar je relatiedoel in een wandelmoment. Dat kan onderling verschillend zijn. Het is de bedoeling dat jullie een gezamenlijk relatiedoel voor ogen hebben die voor jullie beiden motiverend en inspirerend is en waarvan je zegt: daar willen we mee aan de slag!

Belangrijk is dat je er allebei mee eens bent en dat het doel ook haalbaar is. Je wilt niet dat relatiedoelen extra veel druk op je relatie gaan uitoefenen ;-). Wat je doelen ook zijn, maakt niet uit, zolang ze maar motiverend en inspirerend zijn en het jullie relatie bevordert.

Een paar voorbeelden van relatiedoelen:

>> We willen beter leren luisteren naar elkaars behoeftes en verlangens en daar positief gehoor aangeven.
>> We willen de ander vaker verrassen en meer plezier met elkaar beleven.

Met dit doel ga je op pad. Je gaat bedenken hoe je dat kunt gaan doen.
Wat het lopen van de mini-pelgrimage precies met jullie relatie gaat doen, kunnen we vooraf niet voorspellen. Wel kunnen we zeggen, dat als je besluit mee te doen, je zeker iets mee naar huis neemt. Een bijzonder inzicht, een helende gedachte, een inspirerend idee of een handige ‘tool’ om in praktijk te brengen.

Hoe werkt het?

Het leuke is dat je zowel online als live mee kunt doen met de mini-pelgrimage. Je kiest je eigen pad naar gelang je tijd kunt investeren. Je kunt de volledige pelgrimage doen of een deel ervan.


Voorbereid op reis (7 januari t/m 7 februari)

>> Elke zaterdag ontvang je een nieuwsbrief met daarin een ‘relatie thema’
>> Stimuleer stellen in je omgeving om mee te doen. Tip: stuur deze nieuwsbrief door ;-).

Onderweg (7 t/m 14 februari)

>> Op dinsdag avond 7 februari van 19.45 – 20.30 uur is de online aftrap van de mini-pelgrimage. Meld je hiervoor aan via deze link en je ontvangt ongeveer een week voor die tijd de ZoomlinkDaarna kun je je 1e rondje/route lopen.

>> Van 7 t/m 14 februari krijg je elke ochtend een ‘liefdesbrief’ in je inbox met een reflectievraag. Je gaat samen met je partner op stap en kiest zelf een rondje of route. Dat kan de ene dag 20 min. zijn, de volgende dag een grotere route. It’s up to you folks!

>> Zet je Strava aan en deel je rondje en natuurlijk je belevingen via Insta met de hashtag #marriageweek2023

Op bestemming : (zaterdag 11 februari & dinsdag 14 februari)

Walk of Love – Zaterdag 11 februari

Pelgrimeren met je lief! Voor stellen uit heel Nederland. Op zaterdag 11 februari lopen jullie vanuit Renkum (Gld) een 5 km liefdesroute. Met een knapzak ga je op stap langs pleisterplaatsen en stempelplekken. 

Meld je via deze link aan. Bij de start van de wandeling krijg je van ons een ‘knapzak’ met een routeboekje, opdrachten en een kleine versnapering voor onderweg. Om de kosten te dekken (7,50 per stel) vragen we je een donatie te doen bij je aanmelding. Daarmee steun je niet alleen de ontwikkeling van de route, maar ook het werk van MarriageWeek Nederland.

Valentijnsdag – 14 februari

Verwen of verras je lief met iets moois, lekkers, warms. Iets wat past bij jullie pelgrimage en een blijvende herinnering is: een diner om terug te blikken op je pelgrimage, een mooie foto van een plek op jullie route, een liefdessymbool verwerkt als sieraad, kunstwerk, schilderij etc.

Wij, Romkje, Tineke, Jos, Jolanda en onze partners hebben er ongelooflijk veel zin in! Jullie ook?

Liefdevolle groet!