5 tips voor seks en intimiteit op vakantie


Vakanties hebben invloed op je huwelijk en je liefdesrelatie. Het maakt nogal uit of je uitgerust op reis gaat of kibbelend vertrekt met de nodige stress in je lijf.

De beroemde Amerikaanse onderzoeker John Gottman ontdekte welk gedrag de kans op een scheiding verhoogt. Belangrijk, want als we dat weten, kunnen we tijdig ingrijpen. Te veel mensen gaan juist vaak na een vakantie uit elkaar omdat ‘het gevoel’ er niet meer is. Volgens Gottman is een goede relatieband meestal geen kwestie van grote gebaren en dramatische en diepe gesprekken. Hij ontdekte juist de kracht van wat hij ‘micromomentjes van verbondenheid’ noemt. Kleine momentjes van echte aandacht. Soms verleren we dat in alle drukte van het bestaan. En, juist de vakantieperiode is bij uitstek geschikt om die momenten weer met elkaar te zoeken. Het opnieuw weer aan te leren. Een stiekeme knipoog, het aanschuiven van de stoel voor je partner, een speelse kus op zijn kruin. Allemaal micromomentjes van verbondenheid waarmee je elkaar bevestigd: ik hou van jou en jij van mij! -J

En, daarom leek het ons een goed idee om wat praktische tips van Els Gouman mee te geven voor op reis. Els runt de webwinkel Intimiteit. Onlangs schreef ze een blog met 5 tips voor meer seksuele intimiteit in je relatie. Naast commitment, tijd en aandacht voor elkaar, een van de factoren voor een duurzame relatie.  

Els schrijft:

Bij het inpakken voor de vakantie verandert ons gezin in een geoliede machine. Frederick Taylor, de grondlegger van standaardisatie en efficiëntie, zou jaloers op ons zijn. Ik heb een vaste paklijst en zet alles bij de voordeur. Mijn man pakt vervolgens de auto in alsof het een spelletje Tetris is. Als hij echt in vorm is dan roept hij vaak nog dingen als: “Schat, de Airfryer kan dit jaar ook nog wel mee hoor!”. Hij vertrouwt er helemaal op dat mijn paklijst feilloos is. Maar er is één categorie die hij altijd wel even extra checkt: hebben we alles mee voor onze romantiek op vakantie?! En dan heb ik het niet over een flesje wijn en een kaarsje.

Onderzoek wijst uit dat 74% van de Nederlanders meer seks heeft op vakantie. Dit percentage is nog groter bij de mensen die met de caravan op vakantie gaan. Dat laatste vind ik een hele prestatie, met krappe bedjes, een binnentemperatuur die hoger is dan een sauna en meubilair dat piept en kraakt als je er alleen al naar kijkt. Ondanks dat, horen wij ook bij die 74%. De vakantie is bij uitstek het moment om extra tijd te besteden aan de romantiek en intimiteit met elkaar.

5 tips voor betere seks op vakantie

Je kunt allerlei spannende en romantische dingen bedenken voor je vakantie, maar het feit blijft dat een tent of caravan niet altijd de meest handige plek is om intiem te zijn. Kleine bedden en dunne wandjes in de stacaravan, op een luchtbed in je tentje, buren die langs je tent lopen, kinderen die letterlijk naast je liggen met alleen een stukje tentzeil ertussen en dan heb je vaak nog de verzengende hitte. Dit wetende is dat percentage van 74% eigenlijk best een hele prestatie.

Daarom hierbij een aantal praktische tips voor betere seks op vakantie.

1) Neem een ventilator mee voor de warme nachten (tenzij je het lekker vindt om aan elkaar geplakt te zitten natuurlijk).

2) Neem een bluetooth speaker mee. Dan word je niet afgeleid door het geluid van de buren én de buren horen jullie ook niet.

3) Leer elkaar beter kennen op seksueel gebied. Daar zijn leuke, romantische spellen met opdrachten of intieme vragenkaarten voor.

4) Kaarsjes zijn romantisch, maar niet zo veilig in een tent of caravan. Neem daarom een setje waxinelichtjes op batterijen mee (houdt wel even rekening met schaduwen die het kan werpen op het tentdoek ;-))

5) Bedenk iets nieuws wat je zou willen proberen. Op vakantie is daar alle tijd voor. Heb je zelf geen inspiratie? Maak je vakantiepaklijst compleet door iets uit te zoeken dat bij jullie past. Neem eens een kijkje in de webshop www.intimitijd.nl voor verschillende mogelijkheden. De webshop biedt een veilige omgeving waar je dit kan doen. Zonder naaktafbeeldingen en aanstootgevend taalgebruik. Speciaal voor de lezers van LOVEUP geven we 5% korting op het hele assortiment. Gebruik hiervoor de code: LOVEUP20

Veel vakantieliefde plezier !