5 tips voor valentijnsdag

5 tips voor Valentijnsdag van Intimitijd!

Ken jij de vijf talen van de liefde geschreven door Gary Chapman? Het boek is een enorme bestseller en beschrijft de vijf talen van de liefde die we als mens graag ontvangen of geven. Echt een aanrader om te lezen. Overigens niet alleen als je in een relatie zit, maar het boek is ook toepasbaar op vriendschappen en zelfs voor op je werk.

De vijf liefdestalen komen je wellicht bekend voor: bevestigende of positieve woorden, tijd en aandacht, dienstbaarheid, cadeautjes en lichamelijke aanraking. Recent deed ik samen met een aantal studenten van de Minor liefde Seks en Erotiek de test om de achter te komen wat onze primaire liefdestaal was. Opvallend was dat bij de meesten de liefdestaal ‘cadeautjes’ op de 4e of 5e plek stond. Ook bij mij staat de liefdestaal van cadeautjes niet in de top 3! Ik vond het een leuke ontdekking, want ik had verwacht dat vrouwen het krijgen of geven van cadeautjes vaker in de top 3 zouden hebben dan mannen. Nu met Valentijnsdag voor de deur geef ik je op basis van elke liefdestaal een tip in deze blog! Want blijkbaar hoef je niet altijd met een fysiek cadeautje aan te komen zetten, maar kan je je geliefde ook op een andere manier in het zonnetje zetten!

1. Bevestigende of positieve woorden

Het versturen van een kaartje met Valentijnsdag kennen we allemaal en is een spannende traditie. In mijn eigen pubertijd tenminste wel. Tegenwoordig gaat dit (vermoed ik) allemaal digitaal. Ik weet nog dat ik vroeger jaren verliefd ben geweest op een jongen die ik voor Valentijnsdag een kaartje stuurde met alleen maar ‘je Valentijn’ erop. Mijn tip aan jou is om je liefde voor je partner op te schrijven in een mooie brief of kaart. Beschrijf hoe lief of mooi je haar of hem vindt en wat zij voor jou betekent. Leuk om op latere momenten ook samen eens terug te lezen.

2. Tijd en aandacht

De marriageweek heeft prachtige activiteiten georganiseerd om tijd en aandacht aan elkaar te geven en tijd met elkaar door te brengen. Pelgrimeren met je lief, samen op pad en stil staan bij je relatie! Ik vind het echt bijzonder hoe deze stichting zich elk jaar weer inzet voor relaties. Maar is wandelen niet helemaal jouw ding, dan zijn er nog genoeg andere leuke dingen om samen te doen. Doe een leuk spel thuis, ga lekker samen uit eten, organiseer een romantisch avondje, maar zorg dat je dit doet met aandacht voor je partner. Dus doe je telefoons uit en neem echt even de tijd voor elkaar. Wil je eens wat andere gespreksonderwerpen met elkaar bespreken pak de kaartjes van Openhartig er eens bij. Je stelt net even op een andere manier vragen aan elkaar en zo kom je nog eens tot verrassende ontdekkingen. Zelfs al ben je 20 jaar getrouwd!

3. Dienstbaarheid

Is je partner altijd degene die kookt, of de was doet? Ligt er een klusje al te lang te wachten? Maak tijd en doe eens een keer iets anders dan jullie vaste rollenpatroon. Vouw een keer de was op, ook al is het de taak van de ander. Stel voor dat jij eens een keer gaat koken en kook gelijk een verrassend recept. Verras elkaar door uit je rollenpatroon te stappen en doe eens iets anders voor elkaar dan dat je gewend bent.

Zo is ‘de was’ bijvoorbeeld mijn taak in huis, maar ik heb echt een hekel aan sokken opvouwen en doe dit dus altijd met tegenzin. Laatst stond mijn lieve echtgenoot de stapel sokken weg te vouwen. Dan ben ik mij er extra van bewust dat hij die uit liefde voor mij doet.

4. Lichamelijke aanraking

Deze liefdestaal spreekt voor zich. Waar voor de een lichamelijke aanraking de primaire liefdestaal is, kan het voor de ander juist minder belangrijk zijn. Plan samen een avond of dagdeel vrij en maak bewust tijd voor deze heerlijke liefdestaal. Bestel een heerlijke erotische massageolie bij intimitijd.nl en geef de ander een erotische massage! Lees hier hoe je dit doet bij haar. En lees hier hoe je dit doet bij hem. Intimitijd helpt je er extra bij want bij je bestelling boven de 50 euro krijg je een glijmiddel gratis!

5. Cadeautjes

En is jouw primaire liefdestaal cadeautjes geven dan zijn er heel veel mogelijkheden waarop jij jouw geliefde kan verrassen! Het hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw product te zijn! Kijk ook eens of het idee wat jij in jouw hoofd hebt tweedehands verkrijgbaar is!

Wil jij op het gebied van erotiek iets geven aan je partner? Dan hierbij mijn ultieme liefdestip waarin je de vijf talen van de liefde combineert! Plan samen een uurtje op de bank, steek een romantisch kaarsje aan, bezoek de website van intimitijd.nl en scrol samen door de website heen, bespreek samen wat je aanspreekt en wat niet, wat zou je graag samen willen ontdekken en wat lijkt je juist helemaal niks? Benoem ook wat jou leuk lijkt om bij de ander te proberen of te ontdekken. En probeer open voor de ander staan als je denkt dat het misschien niet helemaal bij je past, maar wel nieuwsgierig bent. Echt, je komt nog voor leuke verrassingen te staan! Bestel gelijk die avond voor 23.00 uur wat jullie samen hebben uitgezocht en geniet de volgende dag al van het leuks wat je voor de ander hebt gekocht! Want voor 23.00 uur besteld is de volgende dag al in huis!

Fijne Valentijnsdag toegewenst!

Liefs,
Els Gouman