7 Emotie kleuren die jouw liefdesrelatie de moeite waard maken

“Vandaag is rood …”.

Waarom rood zo veel emoties oproept, het hart sneller doet kloppen (dat is fysiek echt zo) daar zijn de meningen over verdeeld. Maar, of je wilt of niet, onbewust word je beïnvloed door kleuren om je heen. Kleuren kunnen zorgen voor een positieve energie tussen jou en je partner.

Zo schijnen mensen met een (verwacht je écht niet): paarse slaapkamer gemiddeld 3,5 keer per week seks hebben met hun partner. Een bruine slaapkamer daarentegen geeft een onrustig en geïsoleerd gevoel, verwacht dus niet dat de liefde daar hoogtij viert. Je kunt nu zelf concluderen of het bij jou al tijd is voor een slaapkamer metamorfose -.

Wat is het werkelijke effect van kleuren op emoties?
Het is een bekend fenomeen dat we sociaal aangeleerde associaties hebben met kleuren. Alleen zijn emoties voor iedereen anders. Je kunt je dus afvragen of je een universele betekenis aan een kleur kunt koppelen.

De situatie waarin je aan een kleur wordt blootgesteld, en jouw associatie daarbij is bepalend.

Stel je zit op een Spaans terrasje aan zee. Je geniet van je Tequila en ziet een geel/zwarte vlinder. Je kijkt vreugdevol naar je partner en je krijgt een positief gevoel. Maar, wanneer je op datzelfde terras een geel/zwarte wesp ziet landen op jouw Tequila glas, je angstig voelt en je partner geen hand naar je uitsteekt en helpt, dan is de kans groot dat je een negatief gevoel ontwikkeld en je je partner boos aankijkt. Weg romantische avond.

In wat je samen beleefd en doet, ontstaat altijd een bepaalde sfeer waarbij emoties in het spel zijn. Zo kun je ervoor kiezen om met je partner positieve herinneringen naar boven te halen die positieve emoties oproepen in plaats van je te richten op het negatieve. Gevoelsuitwisseling is essentieel in een relatie. Het delen met je partner waar je echt naar verlangt, geeft emotiekleur aan je relatie. Zonder delen, geen gevoelscontact dan ontstaat een zakelijk huwelijk of een los-zand relatie.

De crux is dat we onze verlangens vaak niet uitspreken. Geen kleur bekennen. Hoe zit dat in jouw relatie?

Hoe deel je samen je verlangens en emoties?

Ga eens na in je collectieve herinnering waar je samen mooie momenten hebt beleefd.

♥︎ Kies samen een moment.

♥︎ Welke positieve emoties, gevoelens speelden een rol?

♥︎ Geef je emoties en herinneringen een kleur mee.

Een zwoele zomeravond bij kaarslicht met veel gelach en humor koppel je aan geel – verlangen om samen plezier te hebben.Loop samen het kleurenpalet van de 7 relatieverlangens eens langs.

Waar kun je elkaar uitdagen tot meer kleur in je relatie?

De 7 emotiekleuren en relatieverlangens

1) Paars – Dromen delen
Creativiteit aanwakkeren. Wanneer je hoopvolle gedachten over de toekomst deelt, ontstaat een optimistische sfeer. Je voedt elkaars denkbeelden en je wisselt uit wat voor jou het leven zinvol maakt.

2) Geel – Plezier maken 
Associatie met lente, zomer. Stemt vrolijk en positief. Levensgeluk

3) Oranje – Uitdagen
Combi van lichamelijk (rood) en emotioneel (geel), behoefte aan optimisme, energie, avontuur, beweging en speelsheid

4) Groen – Troosten 
Roept veiligheid op, rustgevend. Als je je verlangen naar troost deelt, kun je getroost worden

5) Blauw – Zorgen delen
De kleur van een wolkenlucht, communicatie en vertrouwen

6) Roze – Knuffelen
Passionele associaties, spanning, flirten, jeugdige energie, verbondenheid

7) Rood – Vrijen 
Behoefte aan lichamelijke warmte, intimiteit, passie en romantiek Vergeet niet je partner eens vaker te vragen: welke kleur, kleurt jouw dag?
Is het antwoord: vandaag is rood … dan weet je wat je te doen staat!

Tips voor meer kleur in je relatie!