Adviezen voor Mark Rutte als hij ooit gaat trouwen…

Gratis relatieweekend voor kabinet

Ze stonden vorige week zo mooi met de Koning op het bordes: de nieuwe bewindslieden van kabinet Rutte III. Het waren duidelijk ministers in hun honeymoon. Maar het speelkwartier van nieuwe ploeg blijkt super kort! De ontgroening komt al snel en de talloze vragen struikelen over hun bureaus. Werkweken van 80 uur zijn heel gewoon. Mensen als Rutte lijken toe te kunnen met slechts drie uurtjes pitten per nacht. Hoe hou je in deze hectiek je thuisfront gelukkig?

Dat is best een hele klus – weten we uit de vele relatiebreuken van politici. Er is zeer weinig tijd voor privé en tijdens superspannende politieke dynamiek bouwt zich een emotionele band op, die nog weleens overgaat in een intense romance.

Daarom was het voorstel van de relatiecoaches van EFT Nederland (www.eft.nl) best een schot in de roos. EFT biedt het nieuwe kabinet een gratis ‘Houd Me Vast’-relatieweekend aan. Zegt EFT-directeur Desirée van den Broek: ‘Het ambt van bewindspersoon is zo veeleisend dat dit vrijwel altijd impact heeft op het thuisfront. We willen de nieuwe bewindslieden steunen om gedurende de komende kabinetsperiode hun eventuele relatie gezond te houden, zodat ze optimaal het werk, dat ze tenslotte voor ons allemaal doen, kunnen uitvoeren.’

Politicus zijn verdraagt zich moeilijk met een gelukkige, duurzame relatie, zo blijkt. ‘Hoewel vooral relatiebreuken van landelijke politici in de media komen, kloppen zeer regelmatig ook regionale en lokale politici bij EFT-therapeuten aan’, aldus Desirée van den Broek. Het vak van politicus brengt stress, onregelmatige werktijden en intensief teamwerk met zich mee. En de bewindslieden kunnen eigenlijk amper offline zijn. Dat trekt een zware wissel op thuis.

Niet alle leden van het nieuwe kabinet hebben een relatie. Zo is Minister Ferd Grapperhaus sinds eind 2016 weduwnaar. En weten we van Mark Rutte dat in zijn leven nu geen partner past. Hij vertelde dat in de zomer van 2016 openhartig aan de lezeressen van Libelle. Maar goed, aan zijn premierschap komt ook een keer een einde. Dus wie weet kan hij dán profiteren van het royale aanbod van EFT aan zijn derde kabinet.

Reacties vinden we leuk! Mail ons op marriageweeknederland@gmail.com.