Dag 8 – Relatie APK

‘Sinds mijn laatste ongetrouwde verjaardag geloof ik niet meer in de ware. Ik geloof dat de persoon voor wie je kiest dat uiteindelijk wordt.’

Uit het boek ´De ware worden´ van Margo den Ouden en Rinke Verkerk
Veel jonge mensen kennen de rusteloze zoektocht van het zoeken naar die ene ware, die ergens op de aarde rondloopt. En misschien ben jij, toen je trouwde, ook wel met dat idee in je achterhoofd getrouwd. Het kan zijn dat jij een beetje teleurgesteld bent in dat hele concept van de ware, omdat je huwelijk wat minder perfect blijkt te zijn dan je van tevoren had gehoopt.
De ware bestaat niet, zeggen Rinke en Margo in hun leuke (en ontroerend eerlijke) boek. De ware wordt jijzelf. Door jezelf goed te kennen – en je te laten kennen door de ander.

In relaties hebben we snel de neiging om van de ánder te verwachten dat hij of zij de ware voor ons is. Maar draai de vraag eens om: hoe blijf jij de ware voor jouw geliefde?
Als je constant verwacht van de ander dat hij of zij jou gelukkig maakt, zul je elke keer teleurgesteld raken. Maar als jij weet wie je bent, je geliefd voelt en van je geliefde houdt zoals hij of zij is, dan kan een relatie je nog gelukkiger maken!

Spreek daarom vaker uit dat je voor elkaar kiest. Ook als je niet hemels gelukkig bent. Laat je wederhelft weten dat jullie keuze voor elkaar niet afhankelijk is van de omstandigheden, maar dat je elkaar steunt.
En natuurlijk: het helpt als je leuke dingen doet, mooie herinneringen creëert, merkt dat je gesteund en geliefd wordt door je partner.


Tip
– Vraag je allereerst niet af hoe je partner de ware kan worden, maar hoe jij de ware kunt worden voor je partner.


Opdracht

– Ga niet alleen in deze Valentijnsweek samen uit eten, maar doe dat minstens één keer per maand. Spaar voor de kosten voor de oppas en het eten, het is de ervaring en de herinnering dubbel en dwars waard.

– Man: Neem je partner echt mee uit. Houd de deur voor haar open, geef haar complimentjes… Maak haar het hof!

– Vrouw: Maak je mooi, laat je versieren, geniet van zijn aandacht en complimenten. Flirt met hem zoals je deed toen je verliefd op hem werd.

– Je hoeft op die avondjes echt niet alleen maar diepe gesprekken te voeren, je mag ook gerust over koetjes, kalfjes en de mensen aan de andere tafeltjes praten. Geniet vooral gewoon van het even lekker helemaal samen zijn. Geen kinderen, geen zorgen, even jullie samen.


Dit was de laatste dag van deze Relatie APK. Bedankt voor het meedoen!Lees hier dag 1 terug.

Lees hier dag 2 terug

Lees hier dag 3 terug

Lees hier dag 4 terug

Lees hier dag 5 terug

Lees hier dag 6 terug

Lees hier dag 7 terug