Kijk haar eens 240 seconden in de ogen

3 minuten. Meer niet. Wanneer was het voor ’t laatst dat je je partner zolang in de ogen hebt gekeken? Op een zonnige augustusdag vertelde een relatiecoach me dat ze stellen vroeg elkaar 4 minuten lang onafgebroken in de ogen te kijken.

Gunnen we onszelf nog de rust om zonder smartphone, televisie, radio, magazine, dagblad, computergame, werkmail, buurman, vriendin of wat dan ook elkaar elke dag rustig en ontspannen in de ogen te kijken? Mij lukt het in elk geval vaker niet dan wel. 

Tijd en aandacht blijken schaars en zijn tegelijk onze meest waardevolle instrumenten in het samenleven met anderen. We hebben allemaal hetzelfde etmaal (24 uur), maar we gaan daarmee zo verschillend om. Het is al heel wat als vrouw en man elkaar weten te vinden in de omgang met hun tijd. 

‘Tijd voor elkaar’ staat centraal in de nieuwe campagne van onze vrienden van de Marriage Course, die deze week van start is gegaan. We ondersteunen hen graag in hun waardevolle ambitie om stellen te helpen weer écht tijd en aandacht aan elkaar te geven. Bezoek eens hun website en doe er je voordeel mee. 

Bij mij glipt de tijd nog weleens door de vingers. Niet fijn, maar toch. Het zal met mijn leefstijl te maken hebben. Het excuus dat ‘quality time’ belangrijker is dan ‘veel tijd’ gaat voor mij niet meer op. Soms is het gewoon zo dat mensen (ook vrouwen!) gewoon méér tijd nodig hebben om hun gedachten onder woorden te kunnen brengen. En dat is geen quick fix. Ik stop dit stukje, want anders vraagt het teveel tijd van je en spoor je graag aan een leerzaam kijkje te nemen op tijdvoorelkaar.nl.