Seks, liefde en trouw op de Zuidas

We zien een leuke jonge vrouw vrolijk wandelen over het Mahlerplein in Amsterdam-Zuid. Ik schat haar begin dertig. Blonde lokken, vrolijke ogen, het leven lacht haar toe. Al wandelend tussen de grijze zakenkolossen spreekt ze een videoblogje in en roept me op mee te doen aan het komende ‘liefdesfestival’ voor twintigers en dertigers. Leuk natuurlijk, want het programma ziet er aantrekkelijk uit, maar mijn gevorderde jaren kukelen me buiten deze leeftijdscategorie met haar platte buiken, strakke billen en rimpelloze wangen.

De presentatrice, Froukje, heeft het aangedurfd, samen met nog twee jonge gasten, om midden in deze Amsterdamse zakenwijk, die om zijn losse zeden bekend staat, een liefdesfestival voor leeftijdgenoten te organiseren. En wel aan de vooravond van Valentijnsdag 2020, donderdagavond 13 februari a.s., aan het einde van de komende Marriage Week.

 

 

 

Liefde 2020

Boeiende sprekers, lekker eten, mooie muziek, massage workshops en reality-verhalen vullen het programma. Het komt allemaal voorbij onder de titel ‘Liefde 2020’. En de vraag daarbij is: ben je wel goed bij je hoofd als je verwacht dat liefde en trouw een leven lang tussen twee dezelfde mensen kunnen bruisen? Of is dat een beduimelde relikwie uit voorbijgaande eeuwen?

Het festival vindt plaats in De Nieuwe Poort, het speelse centrum voor ontmoeting en reflectie aan het Mahlerplein in Amsterdam. De directeur/oprichter ervan, de jonge predikant-ondernemer Ruben van Zwieten, zal op het festival zijn persoonlijke lotgevallen op relationeel gebied vertellen.

Daarnaast zijn er krachtige peptalks van onze hoogleraar prof.dr. Esther Kluwer, die relaties doceert aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en van ons bestuurslid Cocky Drost, die een eigen praktijk voor relatiecoaching heeft in Rhenen.

Het festival wordt heel praktisch en intiem als prof.dr. Ellen Laan, sexuologe uit Amsterdam, aan het woord komt. Seksueel plezier is haar missie en ze vindt dat vooral vrouwen daarvan meer moeten gaan genieten.

 

 

 

 

Als je op de avond van 13 februari a.s. wilt meedeinen met het liefdesfestival, dan kun je hier  alvast aanmelden.

Lekker eten, goeie drankjes en sfeervolle muziek maken het liefdesfestival compleet. Ook al behoor ik dan (helaas) niet meer tot de doelgroep, als ’t even kan probeer ik er wel een glimp van op te vangen.