SYMPOSIUM WERKGEVER EN ECHTSCHEIDING

Nieuwsbrief

Beste Love Uppers,

Ze stond daar jl. woensdag heel kwetsbaar haar personal story te doen: over haar echtscheiding en wat haar werkgever toen deed. Zij is Brechje van Geenen uit Amsterdam, die na haar scheiding binnen 4 maanden 6 kilo afviel. Een emotionele achtbaan! Make-up deed ze niet meer op. Dat kwam pas later weer, toen ze haar zelfvertrouwen weer had opgebouwd. En nu helpt ze werkgevers, die goed willen omgaan met medewerkers, wiens relatie spaak dreigt te lopen. Brechje maakte van haar triest life event een positief bedrijf. Ze is te vinden op brechjevangeenen.nl.

 

Vanuit Love Up hadden we op Valentijnsdag een mini-conferentie georganiseerd in Ede om samen na te denken over wat werkgevers zinvol kunnen doen als hun medewerkers met echtscheiding te maken krijgen. Aanleiding is het fors stijgende ziekteverzuim, dat medewerkers met relatiestress laten zien. De (extra) verzuimkosten per jaar gaan al gauw richting euro 500 miljoen.

 

Oud-minister André Rouvoet van Jeugd & Gezin is nu voorzitter van het platform ‘Scheiden Zonder Schade’. Volgende week presenteert hij concrete adviezen aan het kabinet hoe vooral kinderen beschermd kunnen worden als ouders uit elkaar gaan.Op onze conferentie verwees hij onder meer naar de film ‘Kramer versus Kramer’ (1979, met Meryl Streep en Dustin Hofmann), waarin een druk zakencouple uit elkaar groeit en hun zoontje Billy opeens het probleem wordt. Nog altijd een opmerkelijke rolprent.

Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg gaf concreet aan wat zijn Amsterdamse politiekorps doet om dienders met relatieproblemen op te vangen. Onder zijn 5.500 medewerkers zijn er velen, die elkaar tussen hun 18e en 25e hebben leren kennen: ‘Enkele tientallen procenten van de medewerkers hebben een relatie met elkaar. Ze kwamen jong bij de politie binnen, hebben samen gestudeerd, elkaar leren kennen, en vaak een relatie met elkaar gekregen. ‘ Zijn korps heeft een sociaal fonds, waarvan circa 50% van de uitkeringen te maken heeft met relatiebreuken. Ook is er elke vrijdag een loopgroep, waar agenten met relatieproblemen zich voor kunnen inschrijven en maximaal 10x mogen meelopen. Intussen kunnen ze al lopend aan elkaar hun verhaal kwijt’.

 

Onze teamleden Jolanda Nooteboom en Wim Dekker, die de mini-conferentie hebben georganiseerd, beloofden alle ontvangen concrete suggesties te bundelen in een kleine brochure en die aan de deelnemers medio deze zomer toe te sturen.

We hopen als Love Up met de mini-conferentie een duwtje te hebben gegeven aan de verdere bewustwording in ons land dat op de werkplek nog veel te doen is voor de collega’s, die thuis helaas geen gehoor vinden voor hun relationele zorgen.