Ik trouwde met de verkeerde vrouw, en dat is maar goed ook

Nieuwsbrief

Misschien zie ik het deze week niet zo scherp. Misschien vertroebelt de griep mijn heldere blik. Maar misschien was dit tóch wel de week van de onverwachte bijval voor het volhouden in je relatie. Als het even kan, geef niet op, maar bouw met je partner aan een mooie kathedraal.

Ik had jl. maandag een Rotterdammer (71) op de thee, die met oprechte ogen vertelde: ’Ik trouwde met de verkeerde vrouw, en dat is maar goed ook’. Juist omdat zij zo heel anders was, schuurde het regelmatig aan de keukentafel, en juist daardoor ontstond een jarenlange glans.


Daar was zondagavond die bijzondere aflevering van de
tv-serie: De Luizenmoeder

Een wonderlijke comedy over ouders en basisscholen. Opeens razend populair. Waarin Juf Ank een vader onder uit de zak gaf omdat hij de moeder van een leerling de bons heeft gegeven. Daardoor moet het kereltje zwalken tussen ma en pa en zijn schoolprestaties hollen achteruit. Of vader niet wat minder achter zijn hormonen aan had kunnen rennen? Een rechtse directe voor de flierefluitende pa.
www.npo.nl/de-luizenmoeder


En dan dat prachtige interview met de joodse psychiater Herman van Praag (88) in Trouw.
Hij leerde 62 jaar geleden zijn Nelleke kennen in het Sophia Kinderziekenhuis: ‘Je was, vond ik, een heel knappe vrouw met lang bruin haar’. Waarna Van Praag een warm pleidooi voort voor een levenslange liefdesband, die zoveel meer betekent dan je soms op het moment zelf in de gaten hebt. Hier zijn mooie interview.


En dan was er schrijfster Corine Kool in Het Parool.
Ze sprak met ruim 1.000 mensen over de liefde en kwam zo tot de kern. ‘Mensen denken dat alles maakbaar is, maar het mooie aan liefde is juist dat je moet afwachten wat er gebeurt.’ En ook: ‘Elke liefde draagt het tegendeel in zich, het is een kwestie van tijd tot de pijn zich openbaart. Je kunt op het ene moment denken: wat is dit te gek, en het volgende lig je gevloerd: hoe kan hij dit zeggen?’ Mooie en doorleefde analyse van Corinne Kool.


Heb je na al deze opbeurende wijsheid nog geen goed idee om je partner aangenaam te verrassen tijdens deze Relatieweek, surf dan naar www.loveup.nl, waar je vast de juiste inspiratie opdoet. We wensen je een offline weekend met een waardevolle face-2-face met je partner.