Van een ontdekking in de bouwmarkt naar het vieren van Marriage Week

Terwijl ik met mijn potje verf en nieuwe kwasten in de rij van de bouwmarkt sta te wachten, kijk ik om me heen. Links van mij staat een jonge kerel met een stapel hout. Een kleuter, die heel stoer 4 schattige behangrollen met sterrenprint vasthoudt, staat samen met haar zwangere moeder achter hem.

Achter mij staat een jong stel hevig verliefd met een volle kar: schuurmachine, boor, rolgordijnen, verfkwasten en een flink aantal potten verf – de kleurenwaaiers nog in de hand. Flinke investering!

Ik betrapte me op de gedachte of ze ‘ook zo in hun relatie investeren als dat ze nu in hun huis doen…’

Vier jij je relatie?

We investeren in ons huis, houden het in goede staat en zorgen ervoor dat het er mooi en aantrekkelijk uit ziet. De normaalste zaak van de wereld. Maar is het ook zo normaal om te investeren in onze relaties? Die investering verdient nog wel wat aandacht.

En zie daar, het ontstaan van Marriage Week: één week in het jaar staat het vieren van het huwelijk centraal. Eén week in het jaar aandacht voor het belang van investeren in jouw relatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

7 – 14 februari = Marriage Week

De Marriage Week is vooral een week van feest vieren.
Feest samen met je partner.
Even tijd nemen voor elkaar.

Aan dit in Engeland ontstane initiatief (het was oprichter Richard Kane die in de bouwmarkt dit geweldige idee kreeg) doen al meer dan 30 landen mee. Ook in Nederland timmeren we aardig aan de weg.

Zo worden er diverse activiteiten georganiseerd door bestaande Ambassadeurs van Marriage Week Nederland en in de diverse media besteden we aandacht aan het belang van investeren in duurzame relaties. Op LoveUp, kun je de eerste Meet Ups al vinden!

Je vindt er bijvoorbeeld het kickoff evenement in Zwolle, een Liefdesdebat in Amsterdam, workshops en heerlijke avondjes uit.

Uit alle hoeken van de samenleving werken organisaties en individuen samen om het belang van sterke huwelijken en duurzame relaties op de kaart te zetten.

Wil jij ook mee doen?! Wordt ambassadeur!

Als ambassadeur van Marriage Week help je mee het investeren in duurzame relaties op de kaart te zetten.

Iets organiseren?! Dat kan!!
Voor de buurt? Denk buurthuis! Je kerk? Denk kring, wijkgemeente of zondagse dienst? De burgerlijke gemeente? Denk jubileums, trouwerijen.

Een artikel schrijven?! Super!!
Lokale kranten zijn altijd op zoek naar verhalen!

Meld je activiteit aan!

Wij, als LoveUp-ers, vinden het natuurlijk heel leuk om aandacht te geven aan alle activiteiten die georganiseerd worden. Daarom kun je je activiteit aanmelden op ons Activiteitenformulier. Wij zorgen er dan voor dat jouw activiteit op onze site vermeld wordt.

Movement

Marriage Week is een movement. Er zit beweging in. En daar houden wij van. We willen je dan ook uitnodigen om mee te doen aan deze movement. Wat beweegt, groeit.

En hoe gaaf zou het zijn als we stellen in onze omgeving kunnen verwennen met tijd voor elkaar. Een heerlijke boost voor hun relatie.

 

Tineke Baas, bestuurslid Stichting Marriage Week Nederland