Hobbels onderweg

Pelgrimeren met je lief. Hobbels onderweg

Vorige week was het vertrekpunt van jullie pilgrimage route. Je hebt stil gestaan bij je hechtingsstijl. Vandaag gaan jullie: onderweg! Wandelen met een zonnetje op vlakke wegen, gaat vanzelf. Als het regent, hagelt en de weg blijkt onbegaanbaar dan wordt het een ander verhaal. Je komt onderweg obstakels en hobbels tegen. Ook in je relatie. Vandaag nemen we drie relatiehobbels onder de loep die veel druk kunnen leggen op je relatie: conflicten, ziekte in je relatie en financiële zorgen. Wellicht herken je een van deze hobbels in je eigen relatie. 

MELD JE AAN:
7 februari – ONLINE: Startavond met Ronald Koops ☞ AANMELDEN
11 februari – LIVE: Walk of Love – 8,5 km pelgrimsroute in Renkum ☞ AANMELDEN


SAMEN CONFLICTEN OPLOSSEN
www.familylife.nl

Misschien heb je geen zin om over conflicten te praten. Misschien schaam je je voor ruziemaken omdat je dat niet christelijk vindt. Maar conflicten komen in iedere gezonde relatie voor. De kunst is niet om conflicten te vermijden, maar om zo met conflicten om te gaan dat ze tot opbouw en verdieping van je relatie leiden. Bij een conflict in je relatie zul je altijd een spanningsveld ervaren tussen enerzijds de waarde die je hecht aan je relatie en anderzijds de waarde die je hecht aan de vervulling van je persoonlijke behoefte. Het is belangrijk om beide aspecten aandacht te geven en bespreekbaar te maken.

Lees verder…


VAN CONFRONTATIE NAAR VERBINDING
Door Hans en Gerry Stevels – Marriage Encounter

De situatie
We waren uitgenodigd voor een speciale verjaardag. Er moest een liedje gemaakt worden. Met andere stellen zouden we zingen. Zoals vaak hadden we geen duidelijke afspraken gemaakt wie van ons beiden het lied zou maken en het was al even blijven liggen.

Lees verder…


WANNEER ZIEKTE JE HUWELIJK INSLUIPT
Door Moniek Venhuizen – Chronisch geliefd

Meestal beloof je elkaar ’trouw in voor- en tegenspoed tot de dood jullie scheidt’ op een moment dat je heerlijk op een roze wolk van liefde zit en er nog helemaal geen sprake is tegenspoed. Maar de meeste langlopende huwelijken krijgen (helaas) vroeg of laat te maken met ziekte van één van beide partners. Welke invloed heeft dat op je huwelijk? Hoe ga je daarmee om? Hoe blijf je in gesprek? Wat als één van jullie psychisch ziek wordt? En hoe houd je het vol?

Lees verder…


WAT IS JOUW GELDKARAKTER?
Door Jos Leijenhorst

Vier verschillende geldkarakters. De kans is groot dat je je enigszins herkent in een van deze karakters. En je partner wellicht in een heel ander karakter. In iedere relatie is geld een thema en in de regel is dat geen eenvoudig thema.

Lees verder…


Walk of Love - Pelgrimeren met je lief Live event

Als afsluiting van deze mini-pelgrimage nodigen we je uit om op zaterdag 11 februari in Renkum een bestaande pelgrimsroute te lopen. Op de route zijn verschillende punten waar je samen een moment kunnen nemen voor een opdracht, een oefening of een vraag.

Aanmelden kan nu hier.