Kerst en de liefde: geen makkelijke match

Ben je gisteravond ook lekker in je luie stoel geploft? Hè hè. Eindelijk. Kerstvakantie. Klaar met alle kerstborrels; foetsie voor de eindejaardrukte. Effe bijkomen. We hebben er lang naar uitgekeken.

Het vooruitzicht is aanlokkelijk. Voor veel mensen twee weekjes vrij. Tempo lager, lekker cocoonen. Wellicht wat meer aandacht voor de eenzame medemens. It’s the most wonderful time of the year, zingt een oude carol.

Toch wil de rust rondom de Kerst nog weleens anders uitpakken. Feestdagen verlopen soms nogal stroef. Je ziet meer van je partner en sommige sluimerende irritaties komen naar boven. Dat wil wankele liefdesrelaties nog weleens over het randje duwen. Niet voor niets kent januari verhoudingsgewijs veel echtscheidingen.

Bij Love Up hopen we natuurlijk dat jouw relatie de andere kant op kantelt en gedurende de feestdagen aangenaam wordt gestut. We zijn niet naïef en weten dat de zon niet altijd schijnt. Het is niet altijd makkelijk. Ook bij ons staat de wereld op de stoep. En ook wij vallen onszelf soms vies tegen.

Maar we krabbelen weer op, samen met onze partner, en sjorren intussen aan de komende Marriage Week (van 7 t/m 14 februari). We noemen je hierna alvast enkele mooie events, die er aan komen. Samen de liefde vieren versterkt de liefde.

Meet-Ups

We hebben een mooie lineup van Meet Ups voor de Marriage Week. Van avondjes uit tot weekendjes weg, in alle windrichtingen van Nederland, zijn er ambassadeurs die je uitnodigen je relatie te komen vieren.

Er zijn er twee die we er graag uitlichten.

 

7 Februari – Startevenement Marriage Week Nederland 2020

 

 

Op 7 februari trappen we Marriage Week af met een prachtig evenement in Zwolle. Vier je relatie, want je relatie vieren = feest. Met medewerking van cabaretier Jacob Spoelstra, zangeres Gezina van den Bos en hoogleraar duurzame relaties Esther Kluwer hopen we er een mooi feest van te maken.

Ook Richard Kane, de oprichter van Marriage Week International, zal deze avond aanwezig zijn!

Wij nodigen je uit voor een ontspannen avondje uit, om samen het startsein voor de Marriage Week te geven.
Kaarten kun je alvast kopen via at-tickets.com.

 

13 februari – Liefdes festival – Liefde2020

 

 

 

Op de Zuidas in Amsterdam wordt 13 februari het Liefdes Festival gehouden. Een festival met als sprekers: seksuoloog Ellen Laan, dominee Ruben van Zwieten, Relatietherapeut Cocky Drost en hoogleraar Esther Kluwer. Vier de liefde tijdens workshops, gesprekken en het feest!

Kaartjes voor het Liefdes Festival kun je bestellen via eventbrite.nl.
Lees meer in het blog Seks, liefde en trouw op de Zuidas.

 

Nog meer Meet Ups 

Op onze Meet Up pagina vind je een mooi overzicht van de aangemelde activiteiten in de Marriage Week. Hieronder even op een rijtje:

1/2  – Krijg de liefde die je wilt – relatieweekend
7/2  – Liefdeswandeling
7/2  – Ik ook van jou – relatietraining voor sterke stellen
7/2  – Encounter Weekend
8/2  – Samen-Delen-Dag
8/2  – Krijg de liefde die je wilt – relatieweekend
13/2 – DISC in your marriage
14/2 – Een avond over de liefde
14/2 – Samen Meer huwelijksworkshop
15/2 – Een avond over de liefde

 

Wil jij ook mee doen?! Word ambassadeur!

Als ambassadeur van Marriage Week help je mee het investeren in duurzame relaties op de kaart te zetten.

Iets organiseren?! Dat kan!!
Voor de buurt? Denk buurthuis! Je kerk? Denk kring, wijkgemeente of zondagse dienst? De burgerlijke gemeente? Denk jubileums, trouwerijen.

Een artikel schrijven?! Super!!
Lokale kranten zijn altijd op zoek naar verhalen.

Staat jouw activiteit er niet nog tussen? Meld je activiteit aan!

Wij, als LoveUp-ers, vinden het natuurlijk heel leuk om aandacht te geven aan alle activiteiten die georganiseerd worden. Daarom kun je je activiteit aanmelden op ons Activiteitenformulier. Wij zorgen er dan voor dat jouw activiteit op onze site vermeld wordt.

Resources

Om je op weg te helpen hebben we alvast wat resources op een rijtje gezet. Op de Resources pagina kun je flyers vinden die je kunt laten printen. Ook vind je ideeen om je relatie te vieren en voor het organiseren van activiteiten in de Marriage Week.

 

***

 

 

 

Intussen wensen we je waardevolle en gezellige Kerstdagen.

In het vertrouwen dat de liefde sterker is dan de vervreemding, de trouw sterker dan het isolement, en je optimisme sterker dan de moedeloosheid. Dan kunnen de feestdagen, inderdaad, the most wonderful time of the year zijn.