Pelgrimeren met je lief. Stempelplekken

Voor het echte pelgrimsgevoel kun je stempels verzamelen in een pelgrimspaspoort. Zo’n paspoort is het bewijs dat je als pelgrim op pad bent. Je mag dan bijvoorbeeld ook op speciale overnachtingsadressen voor pelgrims slapen. Vaak op heel bijzondere plekken. 

Zeg, hoe is dat bij jullie? Hebben jullie een sekspaspoort? Ik weet dat klinkt wat vreemd – dat doe je toch niet?! Maar toch: hoeveel stempels verzamelen jullie per maand voor fijne seks? Er valt veel meer te genieten en ontdekken op het pad van seks en intieme erotiek dan je denkt. Er zijn vele stempelposten.
Zo helpen tijdens het voorspel de vragenkaartjes van Het Kleine Voorspel je op weg. En bij een volgende stempelpost tref je de sekspodcast. Voor wie een stevige stempel wil halen, is er de massageolie met advies aan voor het verhogen van jullie intimiteit en erotiek.


5 TIPS VOOR VALENTIJNSDAG VAN INTIMITIJD!
Door Els Gouman – Intimitijd

Ken jij de vijf talen van de liefde geschreven door Gary Chapman? Het boek is een enorme bestseller en beschrijft de vijf talen van de liefde die we als mens graag ontvangen of geven. Echt een aanrader om te lezen. Overigens niet alleen als je in een relatie zit, maar het boek is ook toepasbaar op vriendschappen en zelfs voor op je werk.

De vijf liefdestalen komen je wellicht bekend voor: bevestigende of positieve woorden, tijd en aandacht, dienstbaarheid, cadeautjes en lichamelijke aanraking. Recent deed ik samen met een aantal studenten van de Minor liefde Seks en Erotiek de test om de achter te komen wat onze primaire liefdestaal was. Opvallend was dat bij de meesten de liefdestaal ‘cadeautjes’ op de 4e of 5e plek stond. Ook bij mij staat de liefdestaal van cadeautjes niet in de top 3! Ik vond het een leuke ontdekking, want ik had verwacht dat vrouwen het krijgen of geven van cadeautjes vaker in de top 3 zouden hebben dan mannen. Nu met Valentijnsdag voor de deur geef ik je op basis van elke liefdestaal een tip in deze blog! Want blijkbaar hoef je niet altijd met een fysiek cadeautje aan te komen zetten, maar kan je je geliefde ook op een andere manier in het zonnetje zetten!

Lees verder …


Praten over seks is niet altijd even gemakkelijk. Daarom ontwikkelde Cocky Drost ‘Het Kleine Voorspel’: een kaartspel dat je helpt om op een relaxte manier over seks te praten. Leuk cadeau voor Valentijnsdag!


SEKSUEEL JEZELF ZIJN
Door Cocky Drost – cockydrost.nl

Oké. Dit wordt je het verhaal wel even. Ik ga het namelijk hebben over seksuele autonomie. Een begrip waar ik persoonlijk heel glazig van zou gaan kijken, maar ik schat het niveau van mijn lezers graag wat hoger in dan dat van mijzelf.
En ter bemoediging: alles wat ik schrijf snap ik zelf ook, dus wat dat betreft moet dit jou ook wel lukken ;-).

Sekszusjes
Voor de podcast ‘Seks met sokken’ interviewde ik de zussen Marcella en Krista. Zij maken voor de VPRO de YouTube-serie ‘De sekszusjes’ en toeren samen door Nederland om uit te vogelen hoe het met het seksuele welzijn van Nederlandse jongeren is gesteld.

Deze jonge vrouwen zijn heel vrij opgevoed, kregen weinig grenzen mee, niks was gek, openheid is voor hen normaal. Nogal anders dan mijn context. Die was juist altijd begrensd, waarschuwend, overschaduwd door schaamte, zonde en schuldgevoel. Maar tijdens ons gesprek ontdekten we iets bijzonders. Niet alleen ík had duidelijke kaders meegekregen waarbinnen ik moest passen, zij hadden die kaders ook. En waar mijn kaders een begrenzing waren, waren hun kaders juist dat er vooral geen grenzen moesten zijn. Iets waar ze nu, jaren later, last van hadden, vertelden ze. Net zoals ik last had van de kaders die mij waren meegegeven.

Lees verder …


SEKSUELE OPVOEDING
Peter en Linda de Groot – 
levenvanlinda.nl

Wij zijn Peter en Linda de Groot, blij getrouwd en ouders van 4 kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar. 

In deze video nemen we je mee rondom het thema ‘seksuele opvoeding’. Hoe informeer je kinderen over het thema seksualiteit, hoe sorteer je dit als partners onderling uit en op wat voor manier kan je het voorbeeld geven aan je kinderen?Alles begint met een visie. Als je niet weet waar je naartoe aan het bewegen bent, kan je geen richting geven aan je opvoeding. Dit geldt niet alleen op het gebied van seksualiteit; maar over alle thema’s in de opvoeding.

In haar werk als christelijke gezins- en opvoedcoach support Linda ouders om vanuit visie te bouwen aan hun ideale gezin. Hiervoor bied zij verschillende online cursussen aan zodat ouders trots en zelfverzekerd kunnen zijn op de manier waarop ze opvoeden. 

Bekijk de video!